Hakan in Vals Plat

Hakan Koç in tv-programma Vals Plat, 14 december 2013

 

Hakan Koc (30) is een schoenmaker met een eigen schoenmakerij in Amsterdam-West. Hij repareert schoenen maar daarnaast ontwerpt en maakt hij ze ook zelf. Hakan heeft daarvoor geen opleiding gehad en is dus volkomen autodidact. Steeds meer klanten weten hem te vinden, maar vanzelfsprekend is deze carrière bepaald niet. Als 14-jarige komt hij als illegaal naar Nederland, op school gaat het totaal niet, en vrijwel iedere baan die volgt, eindigt in ontslag vanwege zijn opvliegende karakter en zijn onvermogen om te communiceren. Zijn leven dreigt op een mislukking uit te lopen, totdat hij bij een kennis van zijn vader komt die schoenmaker is. Bij hem leert hij het ABC van het schoenmaken kennen. Als hij in 2008 de zaak kan overnemen lijkt hij zijn draai te vinden. Hakan is eigen baas en leert door het contact met klanten steeds beter te communiceren. Het zelf ontwerpen van schoenen neemt een steeds belangrijker plek in zijn leven in. “Van niets iets maken”, is dan ook een metafoor voor Hakan’s leven.

 

Video: (Vanaf 14:38) Klik hier: Vals Plat